Boršč nakyselo

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Bobkový list
  • 40 g Kopr čerstvý
  • 2 kávová lžička Pepř černý celý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 2 kg Červená řepa
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 275 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1801.6 mg
  • Vláknina 32308.8 mg
  • Vitamín A 32308.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu v hrnci přivedeme k varu. Červenou řepu důkladně očistíme, omyjeme, oloupeme malým ostrým nožem, nakrájíme na tenké plátky, které naskládáme do hliněného hrnce, přidáme loupaný, na tenká kolečka nakrájený česnek, bobkový list, celý pepř, vše zalijeme připravenou horkou vodou a odložíme na studené místo na tři dny odležet.

  • 2

    Červenou řepu přecedíme do jiného hrnce, dáme na oheň, podle vlastní chuti osolíme, dochutíme pepřem a medem, polévku přivedeme k varu. Před dovařením do boršče přidáme nasekaný kopr, hrnec stáhneme z ohně, pod poklicí necháme odpočinou 5 minut a potom rozléváme do hlubokých talířů.

Komentáře k receptu