Vínová polévka z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 95 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 267 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 297 mg
 - Vláknina 4507.3 mg
 - Vitamín A 4507.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a v hrnci se 2 l vody uvaříme doměkka, scedíme je, půlku brambor rozšťoucháme na kaši a druhou půlku necháme v kostkách.
 - 
                                2
Do hrnce vylijeme víno, přidáme skořicový cukr, ořezanou a na plátky nakrájenou pomerančovou kůru, med, sůl a všechny suroviny svaříme. Do svařeného vína vložíme na tenké plátky nakrájenou červenou řepu, přidáme připravené brambory, dobře zamícháme, zalijeme 1 l vody a povaříme do změknutí řepy.
 - 
                                3
Uvařenou polévku odstavíme, porcujeme na hluboké talíře a podáváme.