Ovocný cimes
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 12 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 405.2 mg
 - Vláknina 9605 mg
 - Vitamín A 9605 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené švestky namočíme na 30 minut do vody, vypeckujeme, nakrájíme na kousky, přikrájíme datle, na kousky nakrájená jablka, všechno ovoce vložíme do hrnce, posypeme cukrem, skořici, vanilkovým cukrem, zalijeme vodou a vaříme až do změknutí ovoce. Před dokoncem varu přidáme do hrnce hrozny, ještě chvilku povaříme.
 - 
                                2
Připravený ovocný cimes stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout a podáváme.