Ovocný cimes
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 0 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 405.2 mg
- Vláknina 9605 mg
- Vitamín A 9605 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené švestky namočíme na 30 minut do vody, vypeckujeme, nakrájíme na kousky, přikrájíme datle, na kousky nakrájená jablka, všechno ovoce vložíme do hrnce, posypeme cukrem, skořici, vanilkovým cukrem, zalijeme vodou a vaříme až do změknutí ovoce. Před dokoncem varu přidáme do hrnce hrozny, ještě chvilku povaříme.
-
2
Připravený ovocný cimes stáhneme ze sporáku, necháme vychladnout a podáváme.