Mrkvovo-jablečný cimes
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 201 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 435 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 134.7 mg
 - Vláknina 16212.5 mg
 - Vitamín A 16212.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, nakrájíme na kousky, vložíme je do hrnce. Mrkev oškrábeme, umyjeme, nakrájíme na tenká kolečka, přihodíme do hrnce, přidáme máslo, zamícháme, zalijeme vodou a vaříme 15 minut do měkka. Potom vsypeme cukr, vanilkový a skořicový cukr, dobře promícháme a ještě chvilku povaříme.
 - 
                                2
Hrnec odstavíme, necháme vychladnout a cimes podáváme.