Šolet z brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 582 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 24 g
- Sodík 251 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 113.3 mg
- Draslík 1491 mg
- Vláknina 19222.2 mg
- Vitamín A 19222.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na malé kousky, které osmahneme v pánvi na rozpáleném husím sádle dozlatova a necháme vychladnout. Brambory oloupeme, opláchneme studenou vodou a jemně nastrouháme do misky, vymačkáme z nich nadbytečnou vodu a vrátíme je zpátky do misky.
-
2
Maso umyjeme, nakrájíme na kousky, dáme ho do hrnce, okořeníme solí, pepřem, mletou paprikou, chilli papričkou, zamícháme, přidáme připravenou osmahlou cibuli, drobně nakrájený česnek, přisypeme nastrouhané brambory, hrnec postavíme na sporák a za stálého míchání vaříme suroviny doměkka asi 30 minut. Potom hrnec přiklopíme a dáme ho do teplé trouby, kde jídlo udržujeme teplé až do jeho podávání.