Kuře po židovsku s nádivkou
Suroviny
- 150 g Mouka pohanková
 - 20 g Petržel - nať
 - 50 g Houby čerstvé
 - 1000 g Kuře
 - 20 g Husí sádlo
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 dl Voda pitná
 - 1 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 437 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 291.9 mg
 - Draslík 519 mg
 - Vláknina 2686.3 mg
 - Vitamín A 2686.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.9 mg
 - Vitamín E 8.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře očistíme, umyjeme, osušíme. V misce smícháme dohromady oloupaný, prolisovaný česnek, sůl, mletou papriku, celé kuře důkladně potřeme a odložíme ho na celou noc do lednice. Po vyjmutí z lednice odřízneme křidélka a krk.
 - 
                                2
Do vroucí osolené vody v hrnci vsypeme pohanku, uvaříme ji doměkka. Hlívy očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou, necháme okapat a na rozehřátém sádle osmažíme, aby byly měkké. V jiné pánvi na rozpáleném oleji do zlatova osmahneme na malé kousky nakrájenou cibuli.
 - 
                                3
Náplň: do uvařené vychladlé pohanky přidáme osmažené žampióny, přisypeme připravenou cibuli, na tenké a malé kousky nakrájenou papriku, rozklepneme celé vejce, nakonec podle chuti přisolíme opepříme, vše dobře promícháme.
 - 
                                4
Kuře naplníme připravenou pohankovou náplní, zašijeme, vložíme na pekáč, v horké troubě pečeme 120 minut. Po dobu pečení poléváme vlastní šťávou a kropíme vodou.
 - 
                                5
Upečené kuře přeložíme z pekáče do středu oválné mísy, posypeme nasekanou petrželovou nati, mísu položíme na sváteční stůl a nabízíme.