Pikantní skopové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 827 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 12.5 mg
 - Draslík 9.8 mg
 - Vláknina 1070.6 mg
 - Vitamín A 1070.6 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Heru nakrájíme na kousky a v pánvi rozehřejeme, přidáme na kousky nakrájené kapary, zahřejeme je, přisypeme drobně nasekanou chilli papričku, zamícháme a stáhneme z ohně.
 - 
                                2
Maso vykostíme, umyjeme, vyřízneme tlusté části, čistou utěrkou vysušíme a nakrájíme na 150g plátky. Každý plátek potřeme smíchaným prolisovaným česnekem se solí, po obou stranách přes fólii paličkou naklepeme. Naklepané plátky masa potřeme hořčicí, posypeme moukou a v pánvi na rozpáleném sádle zprudka opečeme z jedné a potom z druhé strany, opečené jemně posypeme pepřem.
 - 
                                3
Hotové kotlety naskládáme na mělkou oválnou mísu, na každou porci kotlety položíme lžíci připravených kaparů a mísu položíme na slavnostní stůl.