Sleďový salát s cibulí
Suroviny
- 500 g Sleď čerstvý
- 150 g Makrela uzená
- 100 g Okurky nakládané
- 60 g Houby nakládané
- 40 g Cukr krupice
- 30 g Kopr čerstvý
- 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 3 l Voda pitná
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 30 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 217.2 mg
- Draslík 311.7 mg
- Vláknina 6600.8 mg
- Vitamín A 6600.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vhodné nádoby nalijeme vodu, ponoříme do ní sledě a necháme je namočené 24 hodin. Sledě vykucháme, důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, stáhneme z nich kůži a nakrájíme na malé kousky. Uzenou makrelu také zbavíme kůže a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Do kastrůlku s 0,5 l vroucí vody opatrně pomocí lžíce vložíme vejce a 10 minut je vaříme natvrdo. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které zatím necháme stranou.
-
3
Do salátové skleněné mísy dáme připravené sledě spolu s makrelou, přidáme uvařená vejce, drobně nakrájené okurky a houby, na malé kousky nakrájenou cibuli, vsypeme scezený hrášek, podle vlastní chutě přimícháme sůl a pepř. Dochutíme vymačkanou citronovou šťávou a cukrem, podle potřeby přilijeme olej, nakonec posypeme nasekaným koprem a všechno dobře promícháme.