Sleďový salát s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Sleď čerstvý
  • 150 g Makrela uzená
  • 100 g Okurky nakládané
  • 60 g Houby nakládané
  • 40 g Cukr krupice
  • 30 g Kopr čerstvý
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 415 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 217.2 mg
  • Draslík 311.7 mg
  • Vláknina 6600.8 mg
  • Vitamín A 6600.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vhodné nádoby nalijeme vodu, ponoříme do ní sledě a necháme je namočené 24 hodin. Sledě vykucháme, důkladně očistíme, umyjeme pod tekoucí studenou vodou, stáhneme z nich kůži a nakrájíme na malé kousky. Uzenou makrelu také zbavíme kůže a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Do kastrůlku s 0,5 l vroucí vody opatrně pomocí lžíce vložíme vejce a 10 minut je vaříme natvrdo. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které zatím necháme stranou.

  • 3

    Do salátové skleněné mísy dáme připravené sledě spolu s makrelou, přidáme uvařená vejce, drobně nakrájené okurky a houby, na malé kousky nakrájenou cibuli, vsypeme scezený hrášek, podle vlastní chutě přimícháme sůl a pepř. Dochutíme vymačkanou citronovou šťávou a cukrem, podle potřeby přilijeme olej, nakonec posypeme nasekaným koprem a všechno dobře promícháme.

Komentáře k receptu