Lín se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Petržel kořen
  • 200 g Mrkev kořen
  • 150 g Celer řapíkatý
  • 100 g Pórek
  • 5 g Bobkový list
  • 30 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 2 l Voda pitná
  • 2 kg Lín
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 118 g
  • Sodík 275 mg
  • Bílkoviny 91 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 490.5 mg
  • Vláknina 12746.2 mg
  • Vitamín A 12746.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a petržel oškrábeme, spolu s umytým pórkem nakrájíme na kolečka, celer oloupeme, pokrájíme na malé kostky. Všechnu zeleninu dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme bobkový list, celý pepř a na mírném ohni zeleninu vaříme do měkka. Následovně vývar scedíme, vrátíme na sporák a zeleninu zachováme k dalšímu použití.

  • 2

    Rybu spaříme vroucí vodou, dobře očistíme, pod studenou tekoucí vodou důkladně omyjeme, vykostíme a nakrájíme na porce. Připraveného lína vložíme do vývaru a povaříme 15 minut do měkka.

  • 3

    Uvařené porce ryby poklademe na nízkou oválnou mísu, posypeme mletým pepřem, okolo naaranžujeme uvařenou zeleninu. Vše ozdobíme plátky citrónu, nasekanou petrželovou natí a mísu položíme na slavnostní stůl.

Komentáře k receptu