Cejn obalovaný v těstičku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 533 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 198 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 204.5 mg
 - Draslík 134.1 mg
 - Vláknina 2028.3 mg
 - Vitamín A 2028.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 6.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cejna očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu a ocas. Ve studené vodě rybu důkladně omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Těstíčko: z bílku vyšleháme tuhý sníh, do něj za stálého míchání opatrně vmícháme žloutky, potom pozvolna přisypáváme macesovou mouku. Těstíčko nakonec osolíme, opepříme. Připravené porce obalujeme v těstíčku, ihned pokládáme do pánve na rozpálený olej, opečeme je z jedné strany, obrátíme a dopečeme z druhé.
 - 
                                3
Opečené ryby pokládáme na oválnou mísu, okraje ozdobíme salátovými listy a čtvrtkami citrónu.