Huspenina z kuřecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 120 g
 - Sodík 506 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 392 mg
 - Draslík 837.8 mg
 - Vláknina 7897.5 mg
 - Vitamín A 7897.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celé kuře dobře očistíme, umyjeme ve studené vodě a rozkrojíme na čtvrtky, které položíme do hrnce. Zalijeme vodou a na mírném ohni pod poklici povaříme 30 minut. Do hrnce přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou petržel spolu s mrkvi, oloupanou celou cibuli, hrnec přiklopíme a pokračujeme ve vaření dalších 90 minut. Před dokončením vaření vývar dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                2
Do kastrůlku s vařící vodou opatrně naskládáme 3 vejce a vaříme je 10 minut natvrdo. Potom je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                3
Maso a zeleninu vybereme z vývaru, cibuli vyhodíme, maso oddělíme od kostí a nakrájíme na malé kousky. Dva bílky vyšleháme na tuhý sníh, vlijeme do vlažného vývaru, který přecedíme přes síto. Jednu třetinu vývaru nalijeme do pekáče a necháme mírně ztuhnout. Na ztuhlý rosol naaranžujeme plátky vajec, vsypeme scezený hrášek, úhledným způsobem naskládáme kolečka mrkve a petržele a celou plochu posypeme nasekanou petrželovou natí. Pomalu a opatrně vše zalijeme zbylým rosolem a odložíme do lednice vychladit a ztuhnout.
 - 
                                4
Hotovou huspeninu z pekáče vyklopíme na stejně velkou mělkou mísu, okraje posypeme na kolečka nakrájeným pórkem a zaneseme na slavnostní stůl.