Husí krk nadívaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4192 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 377 g
- Sodík 824 mg
- Bílkoviny 117 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 2435.7 mg
- Draslík 1309.8 mg
- Vláknina 5609.6 mg
- Vitamín A 5609.6 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 100.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme nádivku - žaludek, maso, játra, cibuli a namočenou a vymačkanou housku umeleme na masovém mlýnku.
-
2
Přidáme vejce, sůl a pepř. Husí krk sešijeme na širokém konci, druhým koncem naplníme nádivkou a též sešijeme.
-
3
Vložíme do pekáče s rozehřátým sádlem.
-
4
Povrch potřeme sádlem a za občasného podlévání pečeme hodinu v předehřáté troubě na 200 stupňů.
-
5
Krájíme na plátky a podáváme teplé nebo zastudena.
-
6
Podáváme s rýží nebo s brambory a nastudeno s bramborovým salátem.