Rumunský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 1240 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 54.1 mg
 - Draslík 430.8 mg
 - Vláknina 3846 mg
 - Vitamín A 3846 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.
 - 
                                2
2/3 dávky oloupané cibule nakrájíme na drobno a osmahneme dorůžova na tuku. Přidáme nakrájené maso, mletou papriku a krátce osmahneme. Potom maso osolíme, opepříme, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení mícháme a podle potřeby podléváme horkou vodou.
 - 
                                3
Když je maso poloměkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou,rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka.
 - 
                                4
Paprikové lusky, rajčata, oloupaný lilek a zbylou cibuli nakrájíme na nudličky, podusíme na tuku a před koncem varu přidáme do šťávy k masu.
 - 
                                5
Nakonec guláš podle potřeby osolíme a krátce podusíme.