Čočka s jablky a párkem
Suroviny
- 600 g Čočka jedlá
 - 300 g Jablka
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 600 g Párky jemné
 - 120 g Slanina vepřová
 - 150 ml Víno červené
 - 800 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 l Voda pitná
 - 1.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1320 kcal
 - Sacharidy 108 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 377 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 106 g
 - Cholesterol 38.4 mg
 - Draslík 1660.1 mg
 - Vláknina 95233.1 mg
 - Vitamín A 95233.1 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Jablka osmažíme na másle, podlijeme vínem a udusíme. Čočku uvaříme doměkka, osolíme, opepříme a dochutíme cukrem a octem. Párky zahřejeme ve vodě. Cibuli se slaninou osmažíme dozlatova.
 - 
                                3
Čočku přelijeme cibulí se slaninou a podáváme s horkými párky a udušenými jablky.