Boršč z červené řepy
Suroviny
- 20 g Petržel - nať
- 10 g Bobkový list
- 100 g Červená řepa
- 100 g Smetana jihočeská zakysaná15%
- 100 g Fazole bílé v rajské omáčce
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 0.5 l Vývar zeleninový
- 2 dl Pyré rajčatové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 18 g
- Sodík 821 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 550.2 mg
- Vláknina 11100 mg
- Vitamín A 11100 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veškerou zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, restujeme dozlatova, přidáme připravenou mrkev, petržel, vhodíme bobkový list a pod poklicí za častého míchání dusíme 15 minut, přidáme červenou řepu, zalijeme vývarem, fazole scedíme a vysypeme je do hrnce, přiklopíme poklicí a vaříme přibližně 30 minut.
-
2
Před dokončením vaření přidáme do polévky pyré, podle chuti sůl, pepř, povaříme ještě dalších 10 minut.