Kachní porce v rajské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Kachna mražená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1436 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 132 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 90.4 mg
  • Vláknina 2090.9 mg
  • Vitamín A 2090.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kachnu rozkrájíme na menší porce a obalíme v mouce, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.

  • 2

    Porce kachny vložíme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme nasucho. Po chvíli podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, papriku, pepř, sůl a pod poklicí v troubě dusíme.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme cibuli, osmažíme, přidáme rajčatový protlak, česnek a chvíli dusíme.

  • 4

    Porce kachny podáváme přelité rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu