Kachní porce v rajské omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1436 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 132 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 90.4 mg
- Vláknina 2090.9 mg
- Vitamín A 2090.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou kachnu rozkrájíme na menší porce a obalíme v mouce, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.
-
2
Porce kachny vložíme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme nasucho. Po chvíli podlijeme vývarem, přidáme bobkový list, papriku, pepř, sůl a pod poklicí v troubě dusíme.
-
3
Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku vsypeme cibuli, osmažíme, přidáme rajčatový protlak, česnek a chvíli dusíme.
-
4
Porce kachny podáváme přelité rajčatovou omáčkou.