Zapečený jeseter po moskevsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jeseter ruský
  • 60 g Gouda
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 12 ks Olivy zelené
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 354 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 127.7 mg
  • Draslík 638.7 mg
  • Vláknina 1533.4 mg
  • Vitamín A 1533.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykostěnou rybu rozdělíme na 4 porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ve větší pánvi na části másla opečeme. Opečenou rybu odložíme do tepla, na téže pánvi osmahneme na kolečka pokrájenou velkou cibuli. Dále nadrobno rozkrájíme vypeckované olivy a nastrouháme sýr Gouda.

  • 2

    Čtyři zapékací misky vymažeme výpekem z ryby a cibule, na dno vložíme porci opečené ryby, přidáme cibuli a olivy. Vše zakryjeme přisoleným rajským protlakem smíchaným se zakysanou smetanou, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Misky nejprve prohřejeme na plotně, potom je vložíme do předehřáté trouby a na mírném ohni zapečeme.

  • 4

    Takto upraveného jesetera podáváme v zapékacích miskách posypaného nasekaným koprem. Jako příloha se hodí chléb nebo pečivo.

Komentáře k receptu