Zapečený jeseter po moskevsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 25 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 127.7 mg
- Draslík 638.7 mg
- Vláknina 1533.4 mg
- Vitamín A 1533.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykostěnou rybu rozdělíme na 4 porce, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a ve větší pánvi na části másla opečeme. Opečenou rybu odložíme do tepla, na téže pánvi osmahneme na kolečka pokrájenou velkou cibuli. Dále nadrobno rozkrájíme vypeckované olivy a nastrouháme sýr Gouda.
-
2
Čtyři zapékací misky vymažeme výpekem z ryby a cibule, na dno vložíme porci opečené ryby, přidáme cibuli a olivy. Vše zakryjeme přisoleným rajským protlakem smíchaným se zakysanou smetanou, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
-
3
Misky nejprve prohřejeme na plotně, potom je vložíme do předehřáté trouby a na mírném ohni zapečeme.
-
4
Takto upraveného jesetera podáváme v zapékacích miskách posypaného nasekaným koprem. Jako příloha se hodí chléb nebo pečivo.