Moskevská sekaná
Suroviny
- 700 g Brambory
- 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Játra vepřová
- 300 g Kuřecí prsa
- 100 g Máslo čerstvé
- 150 g Slanina vepřová
- 400 g Červená řepa sterilovaná
- 250 g Husí prsa
- 200 g Kachní prsa
- 100 g Gouda
- 150 ml Mléko polotučné
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 3 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 2.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Solamyl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 898 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1185 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 384.1 mg
- Draslík 1238.1 mg
- Vláknina 12614.4 mg
- Vitamín A 12614.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí, kachní a husí prsa najemno umeleme, nastrouháme tvrdý sýr a na kostičky nakrájíme slaninu a vepřová játra.
-
2
V míse všechny připravené suroviny smícháme, přidáme šlehačku, procezený sterilovaný hrášek, žloutky, sekanou petrželku, škrob a sůl, důkladně zpracujeme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
-
3
Z masové směsi připravíme dvě malé šišky a dáme je péci na hlubší plech do trouby. Pečeme dočervena asi 40 minut a během pečení šišky občas potíráme rozehřátým máslem.
-
4
Mezitím připravíme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, opláchneme, větší překrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vařící osolenou vodou a vaříme je 20-25 minut doměkka. Uvařené brambory scedíme a necháme vypářit. Ještě horké brambory prolisujeme, přidáme 50 g másla a sůl a vařečkou promícháme. Pak přilijeme vařící mléko a ručním šlehačem našleháme hladkou kaši.
-
5
Upečenou sekanou nakrájíme a servírujeme ji s bramborovou kaší a nakládanou červenou řepou.