Liptovské zapečené brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 29 g
- Sodík 895 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 22.8 mg
- Draslík 1159.1 mg
- Vláknina 18576.8 mg
- Vitamín A 18576.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Na sádle osmažíme na kostičky nakrájenou slaninu spolu s nasekanou cibulí. Promícháme s bramborami, přidáme papriku, pepř, sůl a kmín. Vše promícháme a polovinu brambor dáme do vymazaného pekáčku.
-
3
Navrch rozdrobíme sýr, přikryjeme zbylými bramborami a v horké troubě zapečeme dozlatova.
-
4
Každou porci posypeme nasekanou pažitkou.