Perníčky s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Med včelí
  • 25 g Tuk
  • 500 g Cukr krupice
  • 10 g Skořice mletá
  • 5 g Hřebíček
  • 5 g Anýz mletý
  • 10 g Soda jedlá
  • 250 g Poleva citronová
  • 600 g Mouka pšeničná hladká
  • 40 g Rozinky tmavé
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 121 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 382 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 67.4 mg
  • Vláknina 1590 mg
  • Vitamín A 1590 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, cukr, jedlou sodu, okořeníme mletým anýzem, skořicí a mletým hřebíčkem. Přidáme med, rozinky, vejce a vypracujeme těsto. Těsto necháme chvíli odležet, vyválíme na středně silný plát, který buď upečeme vcelku nebo můžeme vykrajovat tvořítky různé tvary.

  • 2

    Plech pomažeme tukem, položíme na něj plát těsta, potřeme bílky a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut, potřeme citronovou polevou a necháme vychladnout.

  • 3

    Nakrájíme na čtverečky a můžeme podávat.

Komentáře k receptu