Banica

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Sýr Čedar - tavený
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 842 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 106 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 397.8 mg
  • Draslík 55.2 mg
  • Vláknina 7875 mg
  • Vitamín A 7875 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 316.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vajec, soli a vody vypracujeme tužší těsto a vyválíme z něho osm tenkých placek.

  • 2

    Placky potřeme rozpuštěným máslem a strouhaným sýrem rozmíchaným se žloutky a svineme vždy každou placku od stran do středu. Z každé placky tak vzniknou dvě roličky proti sobě.

  • 3

    Připravenou banicu narovnáme na pomaštěný plech, potřeme máslem a v horké troubě upečeme dozlatova.

  • 4

    Po upečení znovu pomastíme osoleným máslem. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu