Ukrajinské jablkové syrníky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Tvaroh jemný
  • 300 g Jablka
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 200 g Cukr krupice
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 6 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 619 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 146.8 mg
  • Draslík 223.2 mg
  • Vláknina 7010.3 mg
  • Vitamín A 7010.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hlubší mísy prolisujeme tvaroh, dobře promícháme se 3 lžícemi zakysané smetany, vejci, strouhanými jablky, polohrubou moukou a 2 lžícemi cukru. Těsto ušleháme, je-li třeba, naředíme ho mlékem.

  • 2

    Na olejem vymaštěném lívanečníku upečeme malé syrníky po obou stranách do růžova.

  • 3

    Jablečné syrníky podáváme teplé, posypané cukrem se skořicí a polité zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu