Krymské vareňje z pomerančů
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 36.6 mg
- Vláknina 960 mg
- Vitamín A 960 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté pomeranče rozpůlíme, odstraníme zbytek stopky, každou polovinu nakrájíme na tenké plátky a odstraníme jadérka, aby zavařenina nedostala hořkou příchuť. 
- 
                                2Dále uvaříme cukrový sirup. Do širšího kastrolu nasypeme cukr, zalijeme vodou, přivedeme do varu a vaříme, až se cukr rozpustí. 
- 
                                3Do sirupu poté vložíme dílky pomerančů a vaříme je zvolna 1,5 - 2 hodiny na velmi mírném ohni. 
- 
                                4Pomerančové vareňje necháme vystydnout, naplníme jím sklenice, uzavřeme a uložíme do chladna. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        