Krymské vareňje z citronů
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 0 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 29.6 mg
- Vláknina 1880 mg
- Vitamín A 1880 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z citronů seřízneme kůru a vložíme je na 20 minut do vařící vody, potom je opláchneme studenou vodou, nakrájíme na půlkolečka a pečlivě vybereme jadérka. 
- 
                                2Na hustý sirup svaříme cukr se 400 ml vody, vložíme dílky citronu, přivedeme k varu a odstavíme. Za hodinu sirup slijeme, necháme 15 - 20 minut povařit a citrony zalijeme. Za hodinu opět sirup slijeme, ještě jednou povaříme 15 - 20 minut, vlijeme na citrony, přidáme kůru z jednoho citronu a společně vaříme 15 - 20 minut. 
- 
                                3Vareňje po vychladnutí zbavíme citronové kůry, naplníme do sklenic, uzavřeme a uložíme v chladnu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        