Boršč II

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 0.5 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Cukr krupice
  • 6 ks Červená řepa
  • 1 ks Citrónová šťáva
  • 3 ks Bobkový list
  • 1 ks Nové koření
  • 1 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Zakysaná smetana
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Kopr
  • 2 ks Mrkev
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1198 kcal
  • Sacharidy 250 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 647 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 250 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 2790.9 mg
  • Vláknina 50393.7 mg
  • Vitamín A 50393.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 104.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Maso zalijeme vodou tak, aby bylo potopené, přidáme bobkový list, česnek, pepř a nové koření. Vaříme 2 hodiny doměkka.

  • 2

    2) Řepu nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka.

  • 3

    3) Rajčata oloupeme a zbavíme je semínek - budeme potřebovat pouze dužinu. Nakrájíme je na kostky.

  • 4

    4) Uvařené maso nakrájíme na kostky.

  • 5

    5) Cibuli a mrkev nakrájíme na silnější nudličky a orestujeme je na másle. Přidáme rajčatový protlak a rajčata. Zalijeme scezeným vývarem z masa a přivedeme k varu.

  • 6

    6) Do polévky přidáme nakrouhané zelí a uvařenou červenou řepu i s vývarem.

  • 7

    7) Přidáme oloupané a nakrájené brambory a vaříme ještě hodinu.

  • 8

    8) Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, popřípadě cukrem.

  • 9

    9) Podáváme s kopečkem zakysané smetany posypané koprem.

Komentáře k receptu