Niceský salát
Suroviny
- 150 g Rajčata
 - 250 g Tuňák v oleji
 - 200 g Zelí hlávkové bílé
 - 150 g Olivy černé
 - 200 g Fazolové lusky zelené
 - 200 g Ančovičky konzervované
 - 200 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 4 ks Brambory
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 55 g
 - Sodík 2083 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 190.2 mg
 - Draslík 867.1 mg
 - Vláknina 10495.6 mg
 - Vitamín A 10495.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.9 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě do měkka, osušíme je a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do mísy, zakapeme olivovým olejem a promícháme.
 - 
                                2
V osolené vodě vaříme 3 minuty očištěné fazolky, osušíme je, prolijeme proudem studené vody a odložíme stranou.
 - 
                                3
Připravíme zálivku: do mísy vložíme prolisovaný česnek, hořčici, ocet a citronovou šťávu. Vše šleháme do hladka. Pozvolna přiléváme olivový olej (125 ml) a dále šleháme.
 - 
                                4
Na dno talíře upravíme omyté zelné listy, položíme na ně brambory, fazolky, tuňáka rozděleného na kousky, rozpůlená rajčátka, olivy a kapary. Vše přelijeme připravenou zálivkou, ozdobíme dílky vařených vajec a ančovičkami.