Holandský nudlový salát
Suroviny
- 150 g Hrášek mražený
 - 100 g Losos uzený
 - 200 g Těstoviny Penne
 - 0.25 kávová lžička Hořčice
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Kopr čerstvý
 - 1 ks Řeřicha
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 3 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Majonéza
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 447 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 445 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 262.7 mg
 - Draslík 335.3 mg
 - Vláknina 3727.8 mg
 - Vitamín A 3727.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.3 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, dle návodu, slijeme, propláchneme studenou vodou a přendáme je do mísy.
 - 
                                2
Vejce uvaříme natvrdo a zchladíme ve studené vodě, oloupeme je a nakrájíme na plátky. Hrášek vaříme 10 minut v troše vody s cukrem a solí. Uzeného lososa nakrájíme na malé nudličky. Kopr opereme a nasekáme najemno.
 - 
                                3
Marinádu připravíme tak, že majonézu rozšleháme s jogurtem, olejem, citronovou šťávou, hořčicí, solí, pepřem a nasekaným koprem.
 - 
                                4
Všechny přísady promícháme a necháme uležet.
 - 
                                5
Salát ozdobíme řeřichou a podáváme.