Obrácená omeleta s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 56 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 176.1 mg
 - Draslík 177.5 mg
 - Vláknina 4686.3 mg
 - Vitamín A 4686.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na 3 mm silné plátky.
 - 
                                2
Pánev s kovovou rukojetí dáme na oheň, vložíme máslo, necháme rozpustit, přidáme skořici a 60 g cukru.
 - 
                                3
Pánev odstavíme, do skořicového másla rozložíme plátky jablek tak, aby se překrývaly, takto pokryjeme celou pánev. Znovu ji dáme na oheň a povaříme asi 10 minut.
 - 
                                4
Mouku rozšleháme s mlékem, kypřícím práškem a žloutky. Ze zbylého cukru a bílků ušleháme pevný sníh, smícháme se žloutkovou směsí, těstem pokryjeme jablka v pánvi.
 - 
                                5
Omeletu pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 10 minut. Hotovou omeletu vyklopíme jablky navrch na talíř. Ihned podáváme.