Rillettes-francouzské škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6123 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 533 g
 - Sodík 4335 mg
 - Bílkoviny 195 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 1095 mg
 - Draslík 4484.2 mg
 - Vláknina 12862 mg
 - Vitamín A 12862 mg
 - Vitamín B6 4.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.4 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sádlo zvolna zahříváme s vínem, cibulí pokrájenou na hrubo, bobkovým listem a rozmarýnem.
 - 
                                2
Když se sádlo rozpustí přidáme na kostky pokrájenou plec a uzený bůček. Zahříváme na mírném plameni 3-4 hodiny až se maso začne rozpadat.
 - 
                                3
Vyndáme maso a bylinky, opepříme, osolíme dle chuti a promícháme.
 - 
                                4
Nandáme do sklenic a zalijeme sádlem, necháme vychladnout.
 - 
                                5
Podáváme namazané na čerstvém chlebu.