Pečená telecí játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 383 mg
 - Bílkoviny 45 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 729.1 mg
 - Draslík 1090.5 mg
 - Vláknina 5575.6 mg
 - Vitamín A 5575.6 mg
 - Vitamín B6 2.2 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 13.3 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 46.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřovou bránici namočíme do vody, poté jí vyjmeme a rozprostřeme na pracovní plochu.
 - 
                                2
Položíme na ni játra, osolíme, opepříme a pečlivě je do bránice zabalíme.
 - 
                                3
V zakryté nádobě necháme péct při 180 °C cca 60 minut.
 - 
                                4
Upečená játra necháme vychladnout a poté bránici odstraníme.
 - 
                                5
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
 - 
                                6
Celer oloupeme a pokrájíme na menší kostičky, také uvaříme v osolené vodě.
 - 
                                7
Uvařené brambory, celer a jedno vejce rozmixujeme, osolíme a opepříme, smícháme se smetanou. Necháme vychladnout.
 - 
                                8
Plátky jater servírujeme se zeleninovým pyré a s majonézou.