Ledvinky po boloňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 211 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 352 mg
 - Draslík 375.8 mg
 - Vláknina 1322.3 mg
 - Vitamín A 1322.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme a pokrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Polovinu cibule pokrájíme na drobné kousky, druhou polovinu na tenčí kolečka.
 - 
                                3
Olej rozehřejeme, maso ne něm 5 minut smažíme, podlijeme octem a necháme ještě 2 minuty povařit.
 - 
                                4
Ledvinky odložíme stranou na teplé místo.
 - 
                                5
Rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, utřený česnek a sekanou petržel. Poté česnek vyjmeme a přisypeme ledvinky.
 - 
                                6
Smažíme za občasného míchání 2 minuty.
 - 
                                7
Přilijeme vývar a zbytek octa, vaříme do vyvaření tekutiny a poté osolíme a opepříme.
 - 
                                8
Ihned podáváme.
 - 
                                9
Jako příloha se hodí vařené brambory či rýže.