Francouzská cibulová polévka
Suroviny
- 200 g Sýr Čedar
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 12 krajíc Chléb konzumní
 - 125 ml Víno bílé
 - 3 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Hovězí vývar základní
 - 3 polévková lžíce Sherry brandy
 - 1 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Sůl
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1413 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 47.6 mg
 - Draslík 334.5 mg
 - Vláknina 1768.5 mg
 - Vitamín A 1768.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpustíme máslo ve větším hrnci, přidáme olej a dozlatova osmahneme nakrájenou cibuli.
 - 
                                2
Osolíme, zasypeme moukou a 3 minuty za stálého míchání smažíme. Odstavíme a vmícháme horký vývar. Přidáme pepř a víno a vaříme 40 minut.
 - 
                                3
Potřeme máslem z obou stran krajíčky chleba, rozložíme je na plech a pečeme 20 minut v troubě při 160 stupních dokřupava a dozlatova.
 - 
                                4
Ochutíme polévku, přidáme brandy a nalijeme do misek.
 - 
                                5
Do každé misky dáme dva krajíčky chleba a posypeme sýrem.