Burgundská hovězí pečeně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Citrony
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 37.5 g Slanina vepřová
  • 25 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 50 g Cukr krupice
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 3 g Divoké koření celé
  • 750 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Víno červené
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1066 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 60.3 mg
  • Draslík 42.7 mg
  • Vláknina 2440 mg
  • Vitamín A 2440 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme, osušíme, protkneme slaninou a osolíme.

  • 2

    Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky, osmažíme s divokým kořením na tuku dozlatova a přidáme cukr. V tomto základu maso krátce opečeme.

  • 3

    Potom maso zalijeme částí vlažné vody, přidáme omytý citron nakrájený na plátky, rajčatový protlak a zastříkneme octem. Přikryjeme poklicí a maso dusíme v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a doléváme vlažnou vodou.

  • 4

    Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. Za občasného míchání vaříme 20 minut.

  • 5

    Nakonec do omáčky přilijeme červené víno a ještě krátce převaříme.

Komentáře k receptu