Hřebenatky na provensálský způsob
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 563 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 26 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 76.8 mg
- Draslík 947.3 mg
- Vláknina 6637 mg
- Vitamín A 6637 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné hřebenatky zalijeme horkou vodou a jakmile se otevřou, tak je scedíme. Maso vyřízneme, bílé maso nakrájíme na silnější kolečka, červené maso na plátečky. Bílé maso obalíme v mouce. 
- 
                                2Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme. 
- 
                                3V pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo a jakmile se rozpustí, vložíme obalené bílé maso a orestujeme. Přisypeme cibuli, necháme zpěnit, přidáme červené maso, rajčata, česnek, petrželku, sůl, pepř, podlijeme bílým vínem, pánev zakryjeme a vše dusíme 20 minut. Pánev odstavíme. Do hotového pokrmu vmícháme lžíci másla. 
- 
                                4Podáváme s dušenou rýží. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        