Ledvinky po boloňsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 211 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 352 mg
- Draslík 375.8 mg
- Vláknina 1322.3 mg
- Vitamín A 1322.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso očistíme a pokrájíme na tenké plátky. 
- 
                                2Polovinu cibule pokrájíme na drobné kousky, druhou polovinu na tenčí kolečka. 
- 
                                3Olej rozehřejeme, maso ne něm 5 minut smažíme, podlijeme octem a necháme ještě 2 minuty povařit. 
- 
                                4Ledvinky odložíme stranou na teplé místo. 
- 
                                5Rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, utřený česnek a sekanou petržel. Poté česnek vyjmeme a přisypeme ledvinky. 
- 
                                6Smažíme za občasného míchání 2 minuty. 
- 
                                7Přilijeme vývar a zbytek octa, vaříme do vyvaření tekutiny a poté osolíme a opepříme. 
- 
                                8Ihned podáváme. 
- 
                                9Jako příloha se hodí vařené brambory či rýže. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        