Zmrzlina plombiéres
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 26 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 420.2 mg
- Draslík 50 mg
- Vláknina 960 mg
- Vitamín A 960 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mléko s mandlovým práškem smícháme a uvedeme za stálého míchání k varu. 
- 
                                2Odstavené z plotny necháme vystydnout, poté propasírujeme přes sítko. 
- 
                                3Žloutky ušleháme s moučkovým cukrem do bělavé pěny. 
- 
                                4Přilijeme mléko, přelijeme do hrnce a vaříme do zhoustnutí a poté odstavíme z plotny a šleháme do vychladnutí. 
- 
                                5Ze smetany vyšleháme šlehačku a vmícháme ji do krému. 
- 
                                6Kandované ovoce pokrájíme na menší kousky. 
- 
                                7Do formy na hřbet vlijeme část krému, posypeme kandovaným ovocem a zalijeme zbytkem krému. 
- 
                                8Necháme 24 hodin v mrazničce chladit. 
- 
                                9Před podáváním formu namočíme krátce do horké vody, zmrzlina poté půjde lépe vyklopit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        