Zelné listy s rýžovou nádivkou
Suroviny
- 120 g Cibule
- 30 g Sádlo škvařené
- 40 g Rýže loupaná
- 800 g Telecí maso přední
- 1000 g Zelí hlávkové bílé
- 150 g Pórek
- 200 g Slanina vepřová
- 60 g Chléb konzumní
- 80 g Mrkev kořen
- 6 g Petržel kudrnka
- 2000 ml Hovězí vývar základní
- 20 ml Protlak rajčatový
- 2 špetka Paprika mletá sladká
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 939 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 89 g
- Sodík 2054 mg
- Bílkoviny 88 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 357.3 mg
- Draslík 1590.7 mg
- Vláknina 16847.6 mg
- Vitamín A 16847.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 102.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rýži uvaříme doměkka v 1 l vývaru. 
- 
                                2Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, poté osmahneme na rozpáleném oleji. 
- 
                                3Vařené maso pomeleme, smícháme s cibulí, střídkou chleba namočenou do vývaru, rýží, nasekanou petrželí. Osolíme a opepříme. Dochutíme paprikou. 
- 
                                4Zelí rozebereme na listy, vykrojíme tuhé části a spaříme 4 minuty ve vroucí vodě. 
- 
                                5Listy rozprostřeme na pracovní plochu, navrch dáme nádivku a pevně zarolujeme. 
- 
                                6Mrkev a pórek omyjeme a pokrájíme na menší kousky. 
- 
                                7Zapékací mísu vyložíme slaninou, na ní dáme zeleninu a navrch zelné svitky. 
- 
                                8Obsah zalijeme vývarem smíchaným s rajčatovým protlakem. Vršek zakryjeme alobalem a dáme péct při 225 °C cca na 90 minut. 
- 
                                9Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        