Dezert z krupice a hrozinek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 819 kcal
- Sacharidy 109 g
- Tuky 34 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 425.2 mg
- Draslík 108.4 mg
- Vláknina 3980 mg
- Vitamín A 3980 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mléko uvedeme k varu, poté odstavíme a postupně vmícháme krupici. 
- 
                                2Hrnec dáme na plotnu a necháme povařit 5 minut. 
- 
                                3Poté vmícháme cukr, máslo, žloutky a hrozinky. Směs nalijeme do formiček a necháme 6 hodin chladit. Doba chlazení je závislá na velikosti formiček, desert musí ztuhnout tak, aby šel dobře vyklopit. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        