Králík se sušenými švestkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 800 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1003 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 192.4 mg
- Draslík 1103.2 mg
- Vláknina 8199.5 mg
- Vitamín A 8199.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Slaninu rozkrájíme na plátky a ponoříme na minutu do vroucí vody. Poté opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Švestky pokrájíme na menší kousky. 
- 
                                2Králíka naporcujeme na 8 kusů, osolíme a opepříme. Olej rozpálíme, maso na něm po 10 minut osmahneme ze všech stran. 
- 
                                3Poté odstavíme, maso vyjmeme, necháme okapat. 
- 
                                4Zbylý olej vylijeme, do hrnce vrátíme maso, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu i švestky. 
- 
                                5Přilijeme víno, vaříme 10 minut, následně přidáme vývar a přiklopené vaříme ještě 30 minut. 
- 
                                6Hotovou omáčku dochutíme dle vlastní potřeby solí či pepřem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        