Vepřové á la srnčí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 836 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 99 g
- Sodík 222 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 187.3 mg
- Draslík 774.4 mg
- Vláknina 2370.7 mg
- Vitamín A 2370.7 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z vína, 500 ml vody, octa a koření vytvoříme marinádu, přidáme polovinu pokrájené cibule a vše uvedeme k varu. Přisypeme sůl, povaříme 3 minuty, odstavíme z plotny a necháme vystydnout. Maso přelijeme marinádou, přiklopíme a necháme marinovat 24 hodin. 
- 
                                2Maso osmahneme na rozpáleném sádle ze všech stran, poté vyjmeme a do hrnce přidáme zbytek pokrájené cibule a mrkev. Necháme zezlátnout a poprášíme moukou. Přidáme 500 ml marinády, kterou jsme propasírovali přes síto. Přilijeme 300 ml vody. 
- 
                                3Omáčku uvedeme k varu, vložíme maso a zakryté dusíme 120 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        