Terina z uzeného lososa a pstruha
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 9 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 297.9 mg
- Vláknina 52.4 mg
- Vitamín A 52.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnku vlijeme studenou vodu a vložíme do ní 4 plátky želatiny, které v ní necháme nabobtnat. 
- 
                                2Do druhého hrnku vlijeme 3 lžíce rybího vývaru a zahřejeme na mírném plameni. Vložíme do teplého vývaru nabobtnalou želatinu, ze které jsme předtím vymačkali přebytek vody. Jakmile se želatina ve vývaru zcela rozpustí, necháme ji vychladnout. Polovinu chladné želatiny vlijeme do vypláchnuté formy na terinu, která má objem 1 litr. Počkáme, až želatina v terině ztuhne. 
- 
                                3Na kousky o velikosti sousta nakrájíme uzeného lososa a vložíme kousky do mixéru. Přilijeme k nim 100 ml zakysané smetany. Rozmixujeme a vlijeme do misky. 
- 
                                4Uzeného pstruha pokrájíme také na kousky o velikosti sousta. Vhodíme do mixéru a přilijeme zbylých 150 ml zakysané smetany. Rozmixujeme a vlijeme do další misky. 
- 
                                5Obě rozmixované ryby opepříme a osolíme. 
- 
                                6Lososovou směs vlijeme do nádoby na terinu na vrstvu ztuhlé želatiny. Uprostřed vrstvy uděláme rýhu, kterou naplníme kaviárem. Zalijeme pstruhovou směsí. Naplněnou formou opatrně zlehka klepeme na navlhčené utěrce, aby se uvolnil vzduch mezi vrstvami. Pak navrch přilijeme ještě zbytek želatiny. Necháme v chladničce 30 minut vychladit. Pak terinu krájíme na plátky a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        