Vafle s modrým sýrem a parmskou šunkou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 7 g Sůl
  • 8 g Droždí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 70 g Rukola
  • 150 g šunka
  • 150 ml Mléko plnotučné
  • 50 ml Sirup javorový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Tymián
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 613 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 175.2 mg
  • Draslík 64.4 mg
  • Vláknina 525 mg
  • Vitamín A 525 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme v mléce.

  • 2

    Droždí rozmícháme ve 100 ml vlažné vody.

  • 3

    Mouku osolíme a přidáme do ní máslo s mlékem a droždí s vodou.

  • 4

    Přidáme také dva žloutky a nasekaný tymián.

  • 5

    Bílky vyšleháme ve sníh a lehce je vmícháme do hmoty.

  • 6

    Necháme 30 minut odležet.

  • 7

    Ve vaflovači opečeme dozlatova.

  • 8

    Po upečení ozdobíme sýrem, šunkou, rukolou a zakápneme javorovým sirupem.

Komentáře k receptu