Holandská omáčka se žampiony
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1771 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 162 g
- Sodík 1178 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 1738.3 mg
- Draslík 1683.1 mg
- Vláknina 3296 mg
- Vitamín A 3296 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 114.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Smetanu vlijeme do hrnce, přidáme žloutky, mouku, víno a sůl. Ve vodní lázni šleháme, až začne omáčka houstnout - nesmí se vařit. 
- 
                                2Potom přilijeme vývar a vše šleháme do hustého krému. Odstavíme z plotny. 
- 
                                3Nakonec přidáme po částech máslo a jemně nakrájené žampiony, dušené na másle a podlévané vývarem. 
- 
                                4Omáčku podáváme k vařenému bílému a hovězímu masu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        