Holandský jablečný koláč
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 805 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 21 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 184.4 mg
- Draslík 525.4 mg
- Vláknina 11200 mg
- Vitamín A 11200 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Těsto na koláč: 
- 
                                2V míse smícháme mouku, cukr, máslo, droždí, mléko, žloutky a sůl. 
- 
                                3Vzniklou směs hněteme zhruba 10 minut, dokud se nevznikne vláčné těsto. 
- 
                                4Oloupaná nakrájená jablka vložíme do kastrolu, přidáme cukr a vodu. Přikryjeme, dusíme přibližně 10 minut do měkka. Ochutnáme, jsou-li dost sladká, podle potřeby přisladíme, vložíme je do mísy a necháme vychladnout. 
- 
                                5Těsto rozdělíme na dvě části, jednu z nich o trochu větší. Větší část těsta rozválíme a vyložíme jí formu. 
- 
                                6Do těsta ve formě lžící vložíme náplň tak, aby nejvíce bylo uprostřed. 
- 
                                7Poté vyválíme druhou část. Okraj těsta ve formě potřeme trochou vody, potom položíme přes náplň uvnitř druhou část těsta, seřízneme okraj a upravíme jej prsty. Nahoře uprostřed uděláme dírku, aby mohl unikat vzduch. 
- 
                                8Z okrojků těsta vytvarujeme lístky na ozdobu, přilepíme je mlékem. Povrch potřeme mlékem a pocukrujeme. 
- 
                                9Plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 220 °C po dobu přibližně 25 - 30 minut do zlatova. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        