Houbový mix na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 300 g Žampiony čerstvé
  • 300 g Lišky čerstvé
  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Šalotka
  • 0.5 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 45.5 mg
  • Draslík 763.2 mg
  • Vláknina 2313.8 mg
  • Vitamín A 2313.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hříbky očistíme, lišky rozpůlíme, žampiony nakrájíme na plátky. Oloupanou šalotku nasekáme nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a krátce na něm orestujeme za stálého míchání nejprve lišky. Vyjmeme a do pánve dáme žampiony a hřiby. Opékáme cca 1 min. Vrátíme zpět lišky, zaprášíme moukou, ochutíme solí, pepřem a nastrouhanou citronovou kůrou. Přilijeme smetanu a cca 10 min povaříme do zhoustnutí. Vmícháme zakysanou smetanu a najemno nasekanou petrželku. Dle chuti osolíme a opepříme, a můžeme podávat.

Komentáře k receptu