Tyrolský závin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr moučkový
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 6 ks Hrušky
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Strouhanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr skořicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2760 kcal
  • Sacharidy 395 g
  • Tuky 115 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 206 g
  • Cholesterol 599.2 mg
  • Draslík 2379.8 mg
  • Vláknina 92348 mg
  • Vitamín A 92348 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 108.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 98.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, kypřicí prášek, 2lžíce cukru, vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z citronu.

  • 2

    V hrnku smícháme mléko s rozpuštěným máslem, přidáme jedno vejce a směs zapracujeme do mouky tak, aby vzniklo tužší těsto.

  • 3

    Rozdělíme na dvě poloviny. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tenké pláty, posypeme strouhankou, poklademe na kousky nakrájenými hruškami, posypeme rozinkami a ořechy, pokapeme máslem, posypeme skořicovým cukrem a stočíme do závinu.

  • 4

    Přemístíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200C asi 20minut.

  • 5

    Závin nakrájíme a podáváme posypaný moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu