Povidlové knedlíky s mákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 91 g
- Tuky 39 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 165.1 mg
- Draslík 306.2 mg
- Vláknina 13086.4 mg
- Vitamín A 13086.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné a rozmícháme v něm cukr a droždí. Do mísy nasypeme mouku a přilijeme vytvořený kvásek. Přidáme sůl, žloutek a rozpuštěné máslo. Vše poté zamícháme a vypracujeme v hladké těsto. Nyní těsto přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu na teplém místě kynout.
-
2
Mezitím si připravíme povidla. Smícháme je s rumem a skořicí. Vykynuté těsto potom rozdělíme na 12 kousků a vytvoříme z nich placičky. Doprostřed dáme 1 lžičku povidel a těsto zabalíme. Necháme je pak kynout dalších 25 minut.
-
3
Knedlíky poté hodíme vařit do vody na mírném ohni na 6 minut, poté je propíchneme a vaříme dalších 6 minut. Před podáváním je ještě posypeme mákem a přelijeme rozpuštěným máslem.
Komentáře k receptu
- kvetush
- 16.08.2015 11:35:00
Vyborné kynuté knedlíky. Recept jsem odzkoušela a mohu doporučit. Chutný, snadný a rychlý oběd. Kynout dávám do trouby s programem kynutí,čímž se kynutí urychlí. Oběd jsem měla hotový do 60minut. Knedlíky lze připravit i v páře, čemuž dávám přednost. Dobrou chuť.
Odpovědět