Curyšské telecí se smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 26 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 233 mg
- Draslík 999.3 mg
- Vláknina 1031.8 mg
- Vitamín A 1031.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso z telecí kýty nakrájíme na velmi tenké nudličky a opečeme na másle. Než maso pustí šťávu, vyjmeme je z pánve a dáme odležet do tepla. 
- 
                                2Na pánvi pak zpěníme cibulku, poprášíme moukou a zředíme bílým vínem. Povaříme, přilijeme smetanu, omáčku necháme mírně zhoustnout a dobře okořeníme pepřem a solí. 
- 
                                3Do takto upravené omáčky vložíme opečené telecí maso, ale již nevaříme a ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        