Omeleta s krabím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 230 g Krabí maso mražené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 2 kávová lžička Omáčka rybí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Mléko kokosové
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Kafirové listy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 845 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 185.4 mg
  • Draslík 174.8 mg
  • Vláknina 1480.2 mg
  • Vitamín A 1480.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi si rozehřejeme 1 lžíci rostlinného oleje, na kterém 0.5 minuty opékáme 1 chilli papričku, zázvor a česnek. Přidáme limetkové listy a šťávu, rybí omáčku, cukr a zvolna vaříme 3-4 minuty. Potom přidáme směs z krabího masa s koriandrem, jarní cibulkou, pažitkou a cyenským pepřem. Vše důkladně promícháme a odstavíme.

  • 2

    Na jiné pánvi si rozehřejeme zbývající 1 lžíci oleje na střední teplotu a vlijeme vejce, rozšlehaná se solí a kokosovým mlékem. Když vejce začnou tuhnout, uvolníme okraje, aby se pod ztuhlá vejce dostala ta syrová, a když je omeleta téměř hotová, naneseme na její střed směs s krabím masem a ještě 1-2 minuty necháváme prohřát. Pak omeletu vyjmeme, zabalíme, necháme vychladnout a na 2-3 hodiny nebo přes noc vložíme do ledničky.

  • 3

    Omeletu nakrájíme, obložíme červenými chilli papričkami, proužky jarní cibulky a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu