Rak s kokosovým ořechem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 50 g Majonéza
  • 30 g Olivy černé
  • 200 g Okurka salátová
  • 50 g Celer řapíkatý
  • 250 g Rak říční
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 20 ml Ocet vinný
  • 5 ml Tabasco
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Ředkvička
  • 1 ks Jablka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Kokos čerstvý
  • 1 hrst Pistácie
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2001 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 181 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 89 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 2237.7 mg
  • Vláknina 96768.5 mg
  • Vitamín A 96768.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrojíme kokosové ořechy, vyškrábeme z nich dužinu a pokrájíme ji. Oloupeme cibuli, očistíme zahradní celer, cibuli i celer

  • 2

    dáme do hrnce a zalijeme 0,5 litru vody. Přidáme bobkový list,

  • 3

    špetku soli, špetku čerstvě mletého pepře a vinný ocet. Přivedeme k varu, asi 10 minut povaříme, přidáme raky a při střední teplotě je asi 5-6 minut vaříme. Scedíme je, necháme vychladnout a vyloupeme je.

  • 4

    Nakrájíme na plátky celer. Hlávkový salát rozebereme na listy, opereme, osušíme a pokrájíme. Omyté ředkvičky nakrájíme na tenké proužky, pak omyjeme jablko a okurku, osušíme a nakrájíme na kostičky. Oloupeme pistácie a rozkrojíme je napříč.

  • 5

    Všechny ingredience dáme do mísy, přidáme očištěné raky, kokosovou dužinu a nakonec omyté olivy. Do misky dáme majonézu, rajčatový

  • 6

    protlak a tabasco, vše vyšleháme do hladka a směs vmícháme do mísy s raky. Tímto salátem naplníme rozpůlené skořápky kokosových ořechů, které jsme si dali stranou, a až do podávání je necháme chladit v ledničce.

Komentáře k receptu